Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medieuttrykk og mediesamfunnet Vg2 og Vg3ChevronRight
  3. Individet og medieneChevronRight
  4. Kildebruk, opphavsrett og personvernChevronRight
  5. Dryads – Girls Don't CryChevronRight
SharedResourceDelte ressurser

Kildemateriale

Dryads – Girls Don't Cry

Dryads – Girls Don't Cry er regissør Sten Hellevigs langfilmdebut. Filmens hovedperson er den pliktoppfyllende tenåringen Hilde. Henriette og bandet hennes Dryads flytter inn i Hildes nabohus.

Filmdetaljer

År: 2015

Opprinnelse: Norge

Sjanger: Drama

Regi: Sten Hellevig

Manus: Randall Jahnsen

Skuespillere: Anneli Rystad Aune, Iben M. Akerlie, Alba August, Allan Hyde, Vilde Zeiner, Morten Abel, Jannike Kruse Jåtog, Thea Sofie Loch Næss

Om filmen

Hilde blir så fascinert av Henriette at hun låner farens fotoapparat og tar bilder av henne i smug. Henriette legger etter hvert merke til Hilde, og hun inviterer henne med inn i nabohuset. Her er det musikk, ville fester, frihet og opprør som råder.

Hilde blir raskt Henriettes egen husfotograf og tar bilder av henne, blant annet på øvinger. Hun filmer også med mobilen da Dryads øver på den nye sangen «Mr. Old Guy (Rome Paris Home)». Hilde setter i gang med å lage musikkvideo til låta.

Henriette vet ikke at Hilde har filmet mens de har øvd. Hun vet heller ikke at Hilde er i gang med å lage musikkvideo. Dette setter Hilde i en vanskelig situasjon; kan hun legge musikkvideoen ut på YouTube uten å fortelle det til Henriette først?

Læringsressurser

Kildebruk, opphavsrett og personvern

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs

SubjectEmne

Kildemateriale