Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medieuttrykk og mediesamfunnet Vg2 og Vg3ChevronRight
  3. MediebransjenChevronRight
  4. MarkedsføringChevronRight
  5. The greatest movie ever soldChevronRight
SharedResourceDelte ressurser

Kildemateriale

The greatest movie ever sold

Dokumentarfilmen The greatest movie ever sold handler om reklame og produktplassering i filmindustrien. Filmen er selv finansiert utelukkende med nettopp produktplassering og reklame.

FooterHeaderIconFooter iconLK06

Filmdetaljer

År: 2011

Opprinnelse: USA

Sjanger: Dokumentar, komedie

Regi: Morgan Spurlock

Manus: Morgan Spurlock, Jeremy Chilnick

Medvirkende: Donald Trump, Robert Weisman, Brian Steinberg, Quentin Tarantino, Ralph Nader, Noam Chomsky, Brett Ratner, Ben Silverman, Morgan Spurlock

Om filmen

Kan virkelig synet av en saftig hamburger fra Burger King få oss til å ønske å se filmen Twilight? Spørsmål som dette er bakgrunnen for denne dokumentarfilmen som er finansiert utelukkende med reklamepenger fra Hollywood. Vi følger filmregissør Morgan Spurlock mens han på en humoristisk måte forsøker å skaffe sponsorer til filmen.

Filmer av denne typen kalles ofte for metafilm. Årsaken til at denne filmen er en metafilm, er at den på en overordnet måte handler om filmindustrien og om filmproduksjon.

Hva er produktplassering?

Produktplassering er en form for skjult reklame der et selskap betaler for at deres produkt vises i ett eller flere medier. Nesten overalt der vi ferdes i samfunnet, vil det være noen som forsøker å selge oss noe. Det er derfor vi kan finne reklame på alt fra bensinpumper til klistremerker, fly, kopper og servietter.


Sist oppdatert 10.04.2018
Tekst: Tina Andersson Jensen (CC BY-SA)

Læringsressurser

Markedsføring

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs

SubjectEmne

Kildemateriale