Hopp til innhold

  1. Home
  2. Medieuttrykk og mediesamfunnet Vg2 og Vg3ChevronRight
  3. MediebransjenChevronRight
  4. MarkedsføringChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Markedsføring

I reklamebransjen jobber det personer med mange ulike yrkestitler og kompetanser. De jobber ofte i team for en oppdragsgiver. Oppdraget deres er å gjøre merkevarer sterkere og bedre kjent, og å øke salget av varer og tjenester.

Såpe holdt av en jente. Bilde.

Å endre adferd

Å jobbe med reklame handler om å skape og endre holdninger og få kunder til å endre adferd, altså kjøpe et bestemt produkt eller kjøpe et produkt framfor et annet. Gjennom langsiktig merkevarebygging og reklamekampanjer kan et reklamebyrå hjelpe en oppdragsgiver med å få flere kunder og selge flere varer og tjenester. Å jobbe som reklamearbeider handler om å forstå målgruppene sine og på kreativt vis treffe dem med et positivt budskap om et produkt.

Du får innblikk i hvordan en reklamefilm blir planlagt i reklamebyrået Reaktor. Her blir du kjent med de mest vanlige yrkene i reklamebransjen. Arbeidet handler om å komme opp med ideer, gode historier og presise budskap som får forbrukere til å drømme, og tilpasse budskapet til ulike kanaler og brukermønstre.

Arbeidsprosessen

I arbeidsprosessen blir det ofte brukt idéverktøy som stoppeffekt og AIDAS. En idé skal kunne tilpasses ulike medier, som TV, aviser og nettaviser, YouTube og radio. Du skal bli bedre kjent med sjangrene annonser, radiospot og reklamefilm, og du får jobbe med å forstå at reklame kommer i ulike formater avhengig av hvor den skal publiseres, og hvor mye det koster.

Regulering

Reklamebransjen og markedsføring er regulert, det vil si at det fins grenser for hva det er lov å reklamere for, og hvordan det skal gjøres. For eksempel er det forbudt å reklamere for alkohol og tobakk i Norge. Reklame skal dessuten alltid merkes hvis det er tvil om det kan oppfattes som redaksjonelt stoff.

Læringsressurser

Markedsføring

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs

SubjectEmne

Kildemateriale