Medieuttrykk og mediesamfunnet

 1. Home
 2. Medieuttrykk og mediesamfunnetChevronRight
SubjectEmne

Emner

Filter

 • En samling tverrfaglige arbeidsoppdrag i fagene mediesamfunnet og medieuttrykk for elever på medier og kommunikasjon.

 • Idéskaping og mediedesign står sentralt i utformingen av medieuttrykk. Trender og stilarter har utviklet seg opp gjennom tidene.

 • Medieproduksjon

  Skaff deg kunnskap om og erfaringer med HMS, utstyr, produksjonsprosessen og produksjon av bilde, lyd, skrift, levende bilder og nettsider.

 • God kommunikasjon handler om å forstå hvordan andre tenker, og om å kunne utforme et budskap på en slik måte at det blir oppfattet av mottakeren.

 • Mediebransjen

  Gjør deg kjent med ulike medieyrker og forskjellen på journalistikk, kommunikasjonsvirksomhet, markedsføring og underholdning.

 • Hvorfor og hvordan bruker vi mediene, og hvordan påvirker de oss? Og hvordan kan vi finne frem i, vurdere og bruke informasjonen vi har tilgang på?

 • Vi ser nærmere på norsk mediestruktur, mediepolitikk og mediehistorie, og på hvordan internasjonale forhold virker inn på medieutviklingen.

 • Om hvordan bruke læringsressursene i fagene medieuttrykk og mediesamfunnet vg1, vg2 og vg3.

Aktuelt

<p>I dette arbeidsoppdraget skal du jobbe med problemstillinger rundt mediebruk og identitetsdannelse, og lage en fotoutstilling om nettroll og nettmobbing sammen med resten av klassen din.</p>  <p>&nbsp;</p>  <p><strong>L&aelig;ringsm&aring;l</strong></p>  <p>N&aring;r du er ferdig med denne l&aelig;ringsstien, skal du</p>  <ul>  <li>  <p>vite hva et nettroll er, og hva nettmobbing kan f&oslash;re til</p>  </li>  <li>  <p>forst&aring; hva mediene har &aring; si for identitetsdannelse</p>  </li>  <li>  <p>kunne definere et felles tema for en utstilling sammen med andre</p>  </li>  <li>  <p>bruke kamerainnstillinger, visuelle virkemidler og fortelleteknikker til &aring; lage et bestemt medieuttrykk</p>  </li>  <li>  <p>kunne forklare og begrunne hvordan du har brukt fototeknikk, visuelle virkemidler og fortelleteknikker for forme og formidle et budskap</p>  </li> </ul>

Fotoutstilling om nettroll

I dette arbeidsoppdraget skal du jobbe med problemstillinger rundt mediebruk og identitetsdannelse og lage en fotoutstilling om nettroll og nettmobbing sammen med resten av klassen din.

Om medieuttrykk og mediesamfunnet

Grafitti av en pressemann skyter en avis på en dresskledd mann med videokamera. Foto.

Om medieuttrykk og mediesamfunnet

I programfagene medieuttrykk 1, 2 og 3 øver du deg på å utvikle idéer, og på å lage medieprodukter som kommuniserer med bestemte målgrupper. Slik får du innsikt i ulike medieyrker. I programfagene mediesamfunnet 1, 2 og 3 lærer du om medienes rolle som kulturformidler og aktør i demokratiske samfunnsprosesser. Du lærer også hvordan du som mediebruker kan vurdere informasjon og avdekke skjulte budskap.

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert. Abonnér på siste nytt fra NDLA.