Hopp til innhold
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Saftsaus og coulis

Coulis er en tykk, silt saus av frukt eller bær. Den er enkel å lage og smaker friskt og godt. Saftsaus er en klassisk, enkel saus som er mye brukt til riskrem og semulepudding.

FooterHeaderIconFooter iconLK06
En rekke smale dessertglass står plassert på et bord. I hvert glass er det en lys pudding med rød bærsaus oppå. Foto.
Tjukkmelkspudding med bringebærcoulis

Framgangsmåte saftsaus

  • Bland saft, vann og smak.
  • Kok opp blandinga.
  • Rør ut potetmel i litt kaldt vann.
  • Trekk kjelen av platen og tilsett jevninga i en tynn stråle under omrøring.
  • Sett sausen tilbake på platen for et raskt oppkok, sausen skal bare tykne.
  • Avkjøl sausen.

Framgangsmåte bærcoulis

  • Kok sukkerlake av vann og sukker.
  • Mos friske/halvfrosne bær i en hurtigmikser.
  • Spe mosen med sukkerlaken.
  • Juster smaken og sil sausen.

Video

I denne videoen får du se varianter av saftsaus og bærcoulis.

Sist oppdatert 17.06.2019
Tekst: Jannike Gausdal (CC BY-SA)

Læringsressurser

Undervisningsfilmer om desserter