Hopp til innhold
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Dessertkremer

De myke, smakfulle dessertkremene er aller best nylaget, og de kan pyntes og anrettes med bær, saus, nøtter, kjeks eller småkaker.

FooterHeaderIconFooter iconLK06
Moltekrem på en hvit tallerken, pyntet med hele molter, moltecoulis og hakkede pistasjnøtter. Foto.

Bærkrem

Bærkremer er svært enkelt å lage og består av fløte, bær og sukker. Den mest kjente er kanskje moltekremen som ofte blir servert som dessert i jula, men vi kan også lage bærkremer med andre type bær.

Framgangsmåte

  • Pisk kremfløte til lett krem.
  • Bland sukrede bær i kremen.
  • Pynt kremen med friske bær.

Trollkrem

Trollkrem er en tradisjonsrik dessert som består av tyttebær, eggehviter og sukker. Originalt lages den med tyttebær, men den kan også lages med andre bær.

Framgangsmåte

  • Pisk tyttebær, sukker og eggehvite i kjøkkenmaskin til det har dannet seg et rosa, fast skum.
  • Server som den er, eller med litt vaniljesaus ved siden.

Video

I denne videoen viser kokkene steg for steg hvordan du lager moltekrem og trollkrem.

Sist oppdatert 14.10.2020
Tekst: Jannike Gausdal (CC BY-SA)

Læringsressurser

Undervisningsfilmer om desserter