Hopp til innhold
Utsnitt fra filmen Chinese take-away.
SharedResourceDelte ressurser

Spillefilm

Chinese take-away

Chinese take-away er ikke en kinesisk film, som tittelen kanskje skulle tilsi. Filmen er fra Argentina og handler om en butikkeier som ser seg nødt til å ta vare på en kinesisk immigrant.

Handling

Roberto er en ensom og bitter enstøing som trives best i sitt eget selskap. Til daglig driver han en jernvarehandel. Hobbyen hans er å samle på spektakulære og tragiske nyheter, som han klipper ut fra avisene og samler i et album.

En dag ser Roberto en ung kinesisk mann, Jun, som blir brutalt kastet ut av en taxi. Kineseren snakker ikke spansk. Roberto bestemmer seg, noe motvillig, for å prøve å hjelpe ham. Han oppsøker den kinesiske ambassaden og politistasjonen, men det viser seg å være vanskelig å få andre til å ta ansvar for Jun.

Selv om Roberto og Jun ikke kan snakke sammen, oppstår det etter hvert en slags forståelse de to i mellom. Etter en stund finner Roberto noen som kan oversette det Jun sier, og på denne måten får Roberto høre Juns dramatiske historie om hvordan han havnet i Buenos Aires.

Hovedrollen som Roberto spilles av Ricardo Darín. Darín er også kjent fra filmen Hemmeligheten i deres øyne.

Priser og nominasjoner

Filmen har vært en enorm publikumssuksess i både Sør-Amerika og Spania. Den har også vunnet flere filmpriser på filmfestivaler.

Filmen fikk blant annet Goya-prisen for beste Ibero-amerikanske film i Spania.

Sist oppdatert 21.06.2019
Skrevet av Tina Andersson
Rettighetshaver: Norgesfilm AS

Læringsressurser

Identitet