Hopp til innhold
Utsnitt fra filmen Beasts of the Southern Wild.
SharedResourceDelte ressurser

Spillefilm

Beasts of the Southern Wild

I det lille fattige kystsamfunnet Bathtub bor seks år gamle Hushpuppy med sin fordrukne far. Han lærer henne alt om å overleve i ett med naturen, men det er ikke alltid like lett når oversvømmelser, tvangsevakuering og sykdom truer hverdagen.

Handling

Den lille jenta Hushpuppy bor i en rønne i det lille kystsamfunnet Bathtub, der innbyggerne lever fra hånd til munn og i ett med naturen. Hennes fordrukne og bestemte far bor i nabohuset. Han er ikke en omsorgsfull far, men lærer henne å overleve.

Det er ikke lett å leve i Bathtub. Hverdagen er preget av hjemmebrent, oversvømmelser og tvangsevakuering. I tillegg finner Hushpuppy ut at faren er alvorlig syk, og verdens ende føles med ett svært nær.

Om filmen

Filmen er en sår fortelling om individet og universet som veksler mellom virkelighet og fantasi, ettersom vi ser handlingen gjennom lille Hushpuppys øyne.

Beasts of the Southern Wild er regissør Benh Zeitlins første spillefilm, og var preget av lavt budsjett og amatørskuespillere.

Dette var ikke til hinder, og filmen fikk strålende anmeldelser verden over. Spesielt var det mange som lot seg imponere av skuespillerferdighetene til Quvenzhané Wallis, som også ble nominert til Oscar for rollen som Hushpuppy.

Sist oppdatert 08.09.2020
Skrevet av Ida Marie Stokkelien
Rettighetshaver: Norgesfilm AS

Læringsressurser

Identitet

Kildemateriale