Hopp til innhold
Portrett av en eldre kvinne i lilla kåpe. Utsnitt fra dokumentarfilmen Varda by Agnès.
SharedResourceDelte ressurser

Dokumentarfilm

Varda by Agnès

Den fascinerende regissøren Agnès Varda går gjennom sin 60 år lange karriere på et mesterlig vis i sin siste film. Med finurlige virkemidler forteller hun om filmer hun har laget, alt fra dokumentar om poteter til spillefilm om venninnen Jane Birkin.

Om filmen

Den belgiskfødte franske regissøren lar publikum bli med på en reise gjennom hennes karriere med hjelp av arkivbilder og et drøss kunstneriske virkemidler.

Varda av Agnès er hennes egen historie, der hun forteller historier om alt fra da hun laget dokumentar om Black Panthers til da hun fikk Robert deNiro til å fly til Frankrike for en dags arbeid.

Det er umulig å ikke bli glad i den varme og noe eksentriske regissøren, som virker minst 30 år yngre enn det hun er, der hun sitter og forteller sin historie på engasjerende vis.

Nyskapende regissør

I denne dokumentaren får man ikke bare et innblikk i hennes karriere, men også hvordan hun stadig fornyet metodene sine i takt med utviklingen av film.

Varda var en sentral figur i den franske bølgen, og en nyskapende figur i filmverdenen, som ikke var redd for å utvikle seg.

Denne filmen var det aller siste Varda lagde før hun døde av brystkreft i 2019, 90 år gammel.

Sist oppdatert 28.05.2020
Tekst: Ida Marie Stokkelien (CC BY-SA)
Rettighetshaver: Norgesfilm AS

Læringsressurser

Filmproduksjon

MenuBook

Kildemateriale