Hopp til innhold

Dokumentarfilm

Page One: A Year Inside the New York Times

Fra 2009 til 2010 tar dokumentarfilmskaper Andrew Rossi oss med inn i nyhetsredaksjonen til New York Times. Mediebransjen er i stor endring; annonseinntektene synker, flere aviser går konkurs, og gravejournalistikken utfordres av nye nettbaserte publiseringskanaler.

LK06

Om filmen

Et filmcrew følger det amerikanske avishuset New York Times gjennom et helt år. Sosiale medier, blogger og videonettsteder som YouTube har nå gitt "vanlige" folk mulighet til å publisere på nett. Filmen skildrer en mediebransje i stor endring, og hva som står på spill dersom gravende journalistikk forsvinner.

Sammen med resten ev den amerikanske mediebransjen opplever New York Times store utfordringer. Flere av de store og tradisjonsrike avisene går konkurs og må legges ned. Annonseinntektene til New York Times faller dramatisk, og aksjene stuper på børsene. Flere spår avishusets undergang.

Page One: A Year Inside the New York Times hadde premiere på Sundance Film Festival i 2011 og har vært nominert til flere filmpriser. Filmen er regissert av den amerikanske filmskaperen Andrew Rossi,som også er kjent for dokumentarfilmen Control Room, om Al Jazeeras dekning av invasjonen av Irak i 2003.

Sist oppdatert 21.06.2019
Skrevet av Tina Andersson
Rettighetshaver: Norgesfilm AS

Læringsressurser

Journalistikk