Hopp til innhold

Oppgave

Oppgaver til filmen «Mat ved spesielle behov»

LK06
  1. Hva er cøliaki?
  2. Hva er gluten?
  3. Hva er glutenfri mat?
  4. Hvordan bør kjøkkenet på barnehagen tilrettelegges dersom et av barna har cøliaki?
  5. Hva bør du si til klassen eller gruppen dersom et av barna har en kostrelatert sykdom, for eksempel cøliaki?
  6. Hvordan kan barn reagere dersom det blir fokusert mye på sykdommen?
  7. Hvilke andre kostrelaterte sykdommer kjenner du?
  8. Hva er diabetes?
  9. Hva er laktoseintoleranse?
  10. Hva finnes av mat på kafeer for mennesker med ulike allergier og kostrelaterte sykdommer? Sjekk hvordan det er på kafeer og restauranter i ditt nærmiljø.
Sist oppdatert 27.01.2011
Skrevet av Guri Bente Hårberg og Gro Nedberg Grønlid

Læringsressurser

Kost og ernæring