Pasning og mottak er en forutsetning for et godt samspill. Det bestemmer både tempoet i, og karakteren på, spillet. Det er offensive ferdigheter. Dekning, brytning og markering tilhører defensive ferdigheter.

Spiller viser forvarsteknikk.
Offensive ferdigheter
Mottak, dragpasning, sleppasning, håndleddspasning og "Zorro" er offensive ferdigheter som først og fremst brukes av angripende lag.
Mottak
- Fjær godt av i mottaket, demp hastigheten til ballen.
- Ta imot ballen så lydløst som mulig.
- Skjerm ballen, og hold motstanderen unna når du skal motta ballen.
Dragpasning
Ballen har kontakt med køllebladet gjennom hele bevegelsen. Grepet på kølla er hardt, men ikke fastlåst – nederste hånd griper tak midt på kølla.
- Bevegelsen starter med ballen bak kroppen.
- Når spilleren fører ballen framover, setter han eller hun beinet i gulvet lengst unna ballen som støtte.
- Press kølla i gulvet idet du drar den framover. Det skaper en katapulteffekt idet du slipper opp og sender ballen av sted.
Sleppasning
- Før kølla bak kroppen langs gulvet.
- Ballen triller skrått foran spilleren.
- I bevegelsen mot ballen føres kølla igjen langs gulvet.
- Det blir enkelt å treffe rent på ballen, og samtidig er det mindre risiko for å heve kølla for høyt.
- Sentralbevegelse er viktig for å gi ballen fart, det gir størst kraft.
Håndleddspasning
- Utføres med en kjapp bevegelse med håndleddet.
- Kølla føres ikke så langt bak kroppen.
Zorro
- Henter opp ball med køllen.
- Kjappe bevegelser med håndleddet, til høyre og venstre foran kroppen.
Defensive ferdigheter
Dekning, brytning og markering er de vanligste individuelle forsvarsteknikkene i innebandy. En enkeltspiller bryter ballbanen og snapper ballen idet motstanderlaget slår en pasning. Vi posisjonerer oss slik at motstanderen ikke kan motta ballen, eller slik at motstanderen får problemer med å kontrollere ballen eller kommer rettvendt. Å «dekke» et skudd innebærer at vi bruker kroppen vår eller kølla til å blokkere et skuddforsøk fra motstanderen. Viktige egenskaper her er offervilje, plasseringsevne og hurtighet.
Gode råd
I likhet med annen teknikkinnlæring kan det lønne seg å begynne stillestående for å terpe inn riktig grunnteknikk. Deretter bør vi så fort som mulig komme i bevegelse. Vi bør gå fra rolige bevegelser til raske, fra øving uten motstander til øving med, fra passive motstandere til aktive, og til slutt går vi til spill med og uten bestemte forutsetninger.
Pasningene kan være lange eller korte, de kan trille langs gulvet eller fly gjennom lufta. En viktig detalj er alltid at pasningene skal treffe medspillerens kølle på riktig fatning. Dette krever timing. Det er avgjørende hvordan vi beregner ballens hastighet, og hvilket punkt vi treffer den på.