Hopp til innhold
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Forberedende tilberedning av poteter

Poteter som er forkokt, er ikke ferdig tilberedt, men de er klargjort for videre tilberedning.

FooterHeaderIconFooter iconLK06

Vi forkoker poteter i:

  • olje
  • vann

I olje

Tørk de ferdigkuttede potetbitene i papir. Kok dem nesten igjennom i olje ved cirka 135 °C. Etter forkokingen legger vi dem på papir til avrenning.

I vann

Legg potetene i kokende vann som så vidt dekker dem, og la dem trekke i 2–6 minutter, alt etter størrelse og fasong.

Forkoking av poteter

Potettilberedninger som skal forkokes i olje:

  • poteter frites
  • pont-neuf

Potettilberedninger som skal forkokes i vann:

  • fondantpoteter
  • kokottpoteter
  • nøttepoteter
  • pariserpoteter
  • rissoléepoteter
  • slottspoteter
Sist oppdatert 17.06.2019
Tekst: Ketil Lyngvær (CC BY-NC-SA)

Læringsressurser

Potet