Hopp til innhold

Fagstoff

Måter å tilberede fisk på – dampet, dunstet og farsert

Det er mange måter å tilberede fisk på. Her lærer du om dampet, dunstet og farsert fisk.
Dampet
Åpne bilde i et nytt vindu
Dunstet
Åpne bilde i et nytt vindu

Farsert

Fiskefarse blir laget av fisketyper med fiskekjøtt som har evnen til å gi en seig masse som tåler å bli spedd med væske.

De vanligste fiskesortene som blir brukt til farse, er:

  • hyse
  • stavsild (hvitlaks)
  • lyr
  • gjedde
  • laks
  • ørret

Framgangsmåte for produksjon av fiskefarse

  1. Kvern eller skjær fisken opp i små terninger.
  2. Kjør fisken i hurtighakker sammen med salt i cirka 30 sekunder.
  3. Ha i alle tørre ingredienser og bland godt.
  4. Spe forsiktig med væske mens hurtighakkeren går. Bruk gjerne litt isbiter i væsken for at farsen ikke skal bli varm.
Tallerken med fiskeboller i hvit saus. Foto.

Varianter av fiskefarse er:

  • suppeboller
  • fiskeboller
  • fiskepudding
  • fiskekaker
  • mousse
  • mousseline
Farsering
Åpne bilde i et nytt vindu

Relatert innhold

CC BY-NC-SASkrevet av Ketil Lyngvær.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019

Læringsressurser

Tilberedning av fisk