Det er mange måter å tilberede fisk på. Her lærer du om dampet, dunstet og farsert fisk.
Farsert
Fiskefarse blir laget av fisketyper med fiskekjøtt som har evnen til å gi en seig masse som tåler å bli spedd med væske.
De vanligste fiskesortene som blir brukt til farse, er:
- hyse
- stavsild (hvitlaks)
- lyr
- gjedde
- laks
- ørret
Framgangsmåte for produksjon av fiskefarse
- Kvern eller skjær fisken opp i små terninger.
- Kjør fisken i hurtighakker sammen med salt i cirka 30 sekunder.
- Ha i alle tørre ingredienser og bland godt.
- Spe forsiktig med væske mens hurtighakkeren går. Bruk gjerne litt isbiter i væsken for at farsen ikke skal bli varm.
Varianter av fiskefarse er:
- suppeboller
- fiskeboller
- fiskepudding
- fiskekaker
- mousse
- mousseline
Relatert innhold
CC BY-NC-SASkrevet av Ketil Lyngvær.
Sist faglig oppdatert 17.06.2019