Hopp til innhold

Fagartikkel

Barnehagedagen avsluttes

Wenche forteller om hvordan dagen vanligvis avsluttes i den barnehagen hvor hun var lærling.

Far og barn ved barnehage. Foto.

Barna blir hentet til forskjellige tider, fra klokken 14.00 og utover, men dette varierer selvfølgelig litt fra dag til dag. Det tar en stund før alle barna er hentet, og oppryddingen begynner ca. 15.30 både inne og ute.

Barnehagen stenger 16.45, da låser seinvaktene dører og slukker alle lys før de to drar hjem. Barna hjelper til med oppryddingen. De kjører inn sykler, rydder sammen akebrett, bøtter, spader, spann og lignende. Oppryddingen skjer over lang tid, for vi kan ikke rydde vekk alle lekene før alle barna er dratt hjem.

Etter hvert som foreldrene kommer for å hente barna prater vi med dem og forteller om dagen i dag. Ikke alle foreldrene snakker norsk, og vi må kunne gjøre oss forstått på andre måter. Noen ganger bruker vi barna som tolk.

Vi dokumenterer at barnet er hentet og passer på slik at den som henter får med seg alt som skal være med hjem.

Hvis det skulle skje at et barn ikke blir hentet før barnehagens stengetid vil foreldrene bli oppringt av barnehagens ansatte, og den som går senvakt vil måtte arbeide overtid til barnet er hentet av foreldrene. Barnehagen kan aldri stenges hvis det fortsatt er barn som ikke er blitt hentet. I slike tilfeller blir barnets foreldre kontaktet av pedagogisk leder eller styret i barnehagen. I min barnehage måtte debetale et gebyr for den ekstra tiden.

Sist faglig oppdatert 13.04.2018
Skrevet av Wenche Bankhaug Michelsen

Læringsressurser

Den profesjonelle barne- og ungdomsarbeideren

Læringssti

Fagstoff

Oppgaver og aktiviteter

Vurderingsressurs