Hopp til innhold

Oppgave

Lag en mediehistorisk presentasjon

Du skal lage en presentasjon om et valgt mediehistorisk tema og vise den for resten av klassen.Velg ett av de fire temaene nedenfor. Bruk PowerPoint eller Prezi som verktøy. Videoen ovenfor gir deg noen gode tips til hvordan du presenterer et tema.

LK06

Lag en presentasjon

Tema

  1. Hollywood er bare verdens tredje største filmindustri målt etter antall produserte filmer. Størst er Bollywood. Mellom dem har Nollywood kilt seg inn. Lag en presentasjon der du forklarer hva Nollywood er. Illustrer presentasjonen med bilder og filmklipp som du finner på Internett.
  2. Spør besteforeldrene dine eller noen andre eldre mennesker som du kjenner, om hvilke medier de brukte da de var på din alder, og om de har noen spesielle minner fra disse. Finn bilder av disse mediene på NDLA, Wikipedia, YouTube eller andre steder på nettet. Lag en presentasjon for klassen.
  3. Da Mathew Brady i 1862 stilte ut bilder fra den amerikanske borgerkrigen, var det første gang vanlige folk kom så tett innpå krigens grusomme virkelighet. Lag en presentasjon over kjente krigsreportere, og illustrer med fotografier eller filmer som du finner på Internett.
  4. Lag en presentasjon av bildemanipuleringens historie fram til vår tid. Bruk Museum of Hoaxes og andre kilder som utgangspunkt.
Sist oppdatert 23.01.2018
Skrevet av Øyvind Høie

Læringsressurser

Internasjonal mediehistorie