Hopp til innhold

Oppgaver og aktiviteter

Nyhetsdrypp

Logo for medieoppgave.
Åpne bilde i et nytt vindu

Hver dag er det aktuelle saker i media som på forskjellige måter handler om markedsføring. Leser du nyheter, vil du finne mange gode eksempler som du kan benytte på prøver og i diskusjoner i klassen. På denne måten viser du at du har forstått lærestoffet, og at du kan bruke det du har lært.

Segmenter og målgrupper

I artiklene under får du lese om Rihanna, kaffedrikking og boligmarkedet. Les og relater artiklene til det du har lært i emnet Segmenter og målgrupper. Noter gjerne viktige stikkord i bloggen din.

  • I artikkelen En rufsete, heseblesende folkefavoritt kan du lese om Rihanna og hennes konsert i Bergen i november 2011. Hvordan kan vi segmentere markedet for musikk?
  • I artikkelen De gamle er fortsatt eldst får du lese om kaffe og hvordan forskjellige generasjoner drikker kaffe. Hvordan kan vi segmentere dette markedet? Hvilke målgrupper tror du vi kan finne i de forskjellige segmentene?
  • I boligmarkedet kan vi finne mange segmenter. Gjør ulike typer søk å nett og få et innblikk i dette markedet. Prøv å dele boligmarkedet inn i segmenter.
CC BY-SASkrevet av Live Marie Toft Sundbye.
Sist faglig oppdatert 09.11.2017

Læringsressurser

Segmenter og målgrupper

Fagstoff

Oppgaver og aktiviteter

Vurderingsressurs