Hopp til innhold
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Grensesprenging eller freakshow?

Elleve funksjonshemmede personer samarbeider om å tilbakelegge 500 kilometer villmark på 30 dager sammen med Lars Monsen. Professor i rehabilitering, Per Solvang, mener NRKs realityserie minner om et freakshow. Hva mener du?

FooterHeaderIconFooter iconLK20FooterHeaderIconFooter iconLK06
En gruppe funksjonshemmede på fjelltur. Foto.
Deltakere i realityprogrammet Ingen grenser

Andre kritiserer serien fordi den kan gi et feilaktig bilde av funksjonshemmede, og bidra til at andre med funksjonshemming utsettes for prestasjonsjag, eller får dårlig selvbilde fordi de ikke klarer å leve opp til slike rollemodeller. Les mer om Ingen grenser-prosjektet

Intervju med to av deltagerne i realityserien Ingen grenser

Oppdrag

Se intervjuet med to av deltakerne i realityserien Ingen grenser og les artiklene

Skriv en kronikk der du diskuterer disse påstandene og gir til kjenne din egen oppfatning av realitykonseptet Ingen grenser.

Sitater

– Det blir egentlig helt på grensen til en form for freakshow. Disse menneskene kjemper mot det å bli beglodd hver eneste dag, sier professor Per Solvang til P4.

– I denne serien fokuseres det på enkeltindividers kamp mot konstruerte begrensninger. Men funksjonshemmedes utfordringer er jo i stedet knyttet til muligheten til å delta i samfunnet. Det handler om en politisk og økonomisk undertrykkelse av noe som nærmest er blitt en minoritetsgruppe, hevder professoren.
Sist oppdatert 16.11.2018
Tekst: Jostein Saakvitne (CC BY-SA)

Læringsressurser

Mediesjangere

Hva er kjernestoff og tilleggsstoff?
MenuBook

Læringssti

MenuBook

Fagstoff

MenuBook

Oppgaver og aktiviteter

MenuBook

Kildemateriale