Hopp til innhold
Oppgave

Forskjellige typer tilpasset kost

Flere kunder/brukere/pasienter trenger tilpasset kost på grunn av sykdom, allergi eller livsstil. I denne oppgaven skal du få jobbe med mat med tilpasset konsistens.

Oppgave 1

Skriv litt om hvilke endringer du må gjøre med mat som skal serveres til personer som trenger tilpasset konsistens. Hva innebærer dette når du skal lage mat?

Oppgave 2

Lag en plan over måltider med tilpasset konsistens. Her skal det være tilpasset kost til frokost, lunsj, middag og kveldsmat. Kosten skal være mest mulig variert og inneholde både energigivende næringsstoff, vitaminer og mineraler.

Oppgave 3

Finn oppskrifter og lag bestilling på råvarer til et av måltidene fra oppgave 2. Måltidet skal tilberedes på kjøkkenet og presenteres på en buffé. Måltidet skal inneholde både mat og drikke.

Presenter måltidet og tilpasningene du har gjort, for resten av klassen. La dem få smake.

Skrevet av Einar Martin Kålen.
Sist faglig oppdatert 23.06.2021