Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Kost til ulike grupperChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Kost til ulike grupper

I matbransjen vil du gjennom heile yrkeskarrieren din måtte ta omsyn til ulike grupper, mattradisjonane deira og forholdet deira til mat.

Det samiske flagget ved Stortinget. Det norske flagget henger bak .Foto.

I dette hovudemnet vil du lære om samisk mat, mat til eldre og vegetarmat.

Emner

Kost til ulike grupper

  • Vegetarkost

    Å utelate kjøtt og fisk frå kosthaldet, og i enkelte tilfelle utelate mjølk og egg, blir kalla vegetarisme.

  • Kost for eldre

    Underernæring, feilernæring og overvekt er tilstandar som ein må ta omsyn til når ein lagar og serverer maten til eldre.

  • Samane har lange mattradisjonar der naturen og årstidene avgjorde kva som hamna på tallerkenen.