Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Menylære og dei ulike menytypaneChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Menylære og dei ulike menytypane

Det er mange ting å ta omsyn til når vi skal planleggje ein meny. Ein meny byggjer ofte på mattradisjonar, kva for mat brukarane føretrekkjer, ernæring, høve og økonomi, for å nemne noko.

En notatblokk på et bord med noen råvarer rundt. Foto.

Ein vellukka meny er gjennomtenkt og tilpassa både gjester, serveringsstad og tidspunkt. I dette emnet vil du bli kjent med dei normene og standardane som gjeld for menyarbeidet, både i Noreg og i det internasjonale kjøkkenet.

Emner

Menylære og dei ulike menytypane

  • Menylære

    I dette emnet vil du få ei innføring i menylære og menynøkkelen, som gir ein disposisjon for menyarbeidet og korleis vi bør setje saman rettane i ein meny.

  • Menytypene

    I dette emnet vil du lese om dei ulike måltida og menytypane, kva som skil dei og kva som er viktig å hugse på.

  • Buffé

    Det kan lagast mange ulike typar bord eller bufféar. I dette emnet kan du lese om dei vanlegaste.