Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Servering og gjestebehandlingChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Servering og gjestebehandling

Som servitør skal ein kunne presentere, anbefale og servere mat og drikkevarer. Ein må ta seg av gjestene på ein profesjonell måte, yte god service og gi dei ei minnerik oppleving.

Ung servitør i uformell prat med eldre gjester. foto.
Ein dyktig servitør klarer å skape gode relasjonar til alle gjestene sine.

Dette krev gode fagkunnskapar og kunnskap om menneske. Ein servitør må like å omgåst ulike typar menneske for å yte god service. I dette emnet vil du få kunnskap om serveringsmetodar og teknikkar, og lære om korleis ein kan gi ei god gjestebehandling.

Emner

Servering og gjestebehandling

  • Service og gjestebehandling

    I dette emnet vil du få kunnskap om kva service er, og om korleis ein kan yte god service til ulike typar gjester, basert på deira forventingar og behov.

  • Servering

    I dette emnet vil du bli kjend med dei ulike serveringsteknikkane, du vil lære å dekkje eit bord, ulike bordoppsett, å servere vin og setje opp ein køyreplan.