Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. SpesialkostChevronRight
  4. Laktoseredusert kostChevronRight
  5. Spesialkost del 1ChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Spesialkost del 1

Dette er ei individuell oppgåve i spesialkost. I denne oppgåva skal læraren gjennomgå fagstoff, deretter skal eleven svare på oppgåvene.

Ein bebuar et middag på ein institusjon. Foto

Informasjon om oppgåva

Læraren gjennomgår desse spesialkostane:

  • Mat med ein annan konsistens
  • Glutenfri kost
  • Saltredusert/saltfattig kost
  • Laktoseredusert kost
  • Feittredusert kost

Hugs

  • Spesialkost skal alltid vere så lik orginalen som mogeleg.

Oppgåve 1

Person som skriv på laptop

Lag eit hefte eller ei mappe med:

  1. framside og namn
  2. innhaldsliste
  3. innleiing
  4. svar på oppgåvene
  5. avslutning
  6. kjeldetilvisingar

Svar deretter på følgjande:

  1. Namn på spesialkost
  2. Kva for matvarer eller råvarer må pasientar på denne kosten unngå? (NEI-mat)
  3. Kva for matvarer eller råvarer kan pasientar på denne kosten ete (JA-mat)
  4. Skriv ned minst 6 faktasetningar (råd) som er viktige for deg som kokk å vite om spesialkosten.

Oppgåve 2

Menytavle. Foto.

Her ser du eit døme på ein meny med nøkkelrådskost det er vanleg å servere i institusjonar.

Døme på tabell

Kost-typeHovudrettSausPotet/grøns.Dessert
Nøkkelrådskostlettsalta kokt uereggesmør

kokt potet gulrotstuing

erter

kirsebærkompott

fløytemjølk

Findelt kost
Glutenfri kost
Saltredusert kost
Laktoseredusert kost
Feittredusert kost

Læringsressursar

Laktoseredusert kost

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter