Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. SpesialkostChevronRight
  4. Feittredusert kostChevronRight
  5. Døme på fordeling av 40 gram feitt ChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Døme på fordeling av 40 gram feitt

Her får du døme på korleis ein kan fordele 40 gram feitt på ein dag.

Middag servert på sykehus. Foto.
MatvareMengde matvare i gramMengde feitt i gram
Olje eller flytande margarin til matlaging 5 - 10 5 - 10
Skumma mjølk, inkl. matlaging 750 0,75
Kjøt, magert 150 2 - 15
Fisk, mager 200 1 - 6
Pålegg (mager ost el. magert kjøt) 150 2 - 12
Brød (grovbrød) om lag 8 skiver 320 9

Hugs

I ein feittredusert kost må det vere eit minimum på 40 gram feitt for kvar dag, fordelt på alle måltida.

Enkelte pasientar vil tole meir feitt, så kosten må derfor tilpassast kvar einskild pasient.

Læringsressursar

Feittredusert kost