Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Tilpassa kostChevronRight
  4. Feittredusert kostChevronRight
  5. Døme på fordeling av 40 gram feitt ChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagstoff

Døme på fordeling av 40 gram feitt

Her får du døme på korleis ein kan fordele 40 gram feitt på ein dag.

Middag servert på sykehus. Foto.

Matvare

Mengde matvare i gram

Mengde feitt i gram

Olje eller flytande margarin til matlaging

5 - 10

5 - 10

Skumma mjølk, inkl. matlaging

750

0,75

Kjøt, magert

150

2 - 15

Fisk, mager

200

1 - 6

Pålegg (mager ost el. magert kjøt)

150

2 - 12

Brød (grovbrød) om lag 8 skiver

320

9

Hugs

I ein feittredusert kost må det vere eit minimum på 40 gram feitt for kvar dag, fordelt på alle måltida.

Enkelte pasientar vil tole meir feitt, så kosten må derfor tilpassast kvar einskild pasient.

Læringsressursar

Feittredusert kost