Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. SpesialkostChevronRight
  4. Feittredusert kostChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Feittredusert kost

Feittredusert kost er til personar som har feittdiaré. Feittdiaré kan komme av ulike sjukdomstilstandar i tarmen og/eller bukspyttkjertelen, og desse sjukdomstilstandane kan føre til at ein i periodar er svært ømfintleg overfor feitt. Feittredusert kost blir laga til så lik nøkkelrådskost som mogleg, men med redusert feittinnhald.

Bilde av grillet piggvar, nypoteter, blomkarse og ørretrogn. Foto

I dette emnet vil du få kunnskap om korleis du kan lage til feittredusert kost, og kva for matvarer du bør byte ut. Når ein tek vekk feitt, mistar ein energi og dei feittløyselege vitamina. Korleis då lage eit fullverdig måltid?

Læringsressursar

Feittredusert kost