Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. SpesialkostChevronRight
  4. Glutenfri kostChevronRight
  5. Spesialkost – gluten og laktoseChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Spesialkost – gluten og laktose

Oppgåve i spesialkost om gluten og laktose.

kollasj med matvarer med og uten laktose og gluten

Spesialkostmeny

Du arbeider på Grand hotell som kjøkkensjef. I morgon kjem det ein buss med pensjonistar.

Du har laga følgjande meny til reisefølgjet:

  • Blomkålsuppe
  • Kjøttkaker i brun saus, kokte poteter og kålstuing
  • Sitronfromasj

På bussen er det to personar som ikkje toler gluten, og tre personar som ikkje toler laktose. Bruk spesialkostskjemaet og oppskriftene i oppskriftsheftet og forklar kva for nokre endringar du vil gjere på rettene for at dei som ikkje toler gluten og laktose, skal kunne bestille den same menyen.

Lenkje til vedlegg med oppskriftshefte.

Lenkje til skjema for utfylling til spesialkost.

Filer

Læringsressursar

Glutenfri kost

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter