Verdas vinmarker er tradisjonelt sett fordelte i to belte rundt jorda, og ligg mellom 30 og 50 grader nord eller sør. Frankrike har gjennom mange hundre år vore det førande vinlandet i verda, og har vore foregangsland for resten av vinane i verda.
I dag blir det produsert vin meir eller mindre over heile verda.
I dette emnet skal vi ta for oss dei mest kjende vinlanda og regionane deira.
Læringsressursar
Vinområde
Kva er kjernestoff og tilleggsstoff?
Fagstoff
Australia
KjernestoffFrankrike
KjernestoffBordeaux
KjernestoffSt. Émilion og Pomerol
KjernestoffBourg og Blaye, Sauternes og Entre-deux-mers
KjernestoffBurgund (Bourgogne)
KjernestoffBeaujolais og Mâconnais
KjernestoffChablis
KjernestoffCôtes du Rhône
KjernestoffLoire
KjernestoffAlsace
KjernestoffChampagne
KjernestoffMusserande vin
KjernestoffItalia
KjernestoffPiemonte
KjernestoffVeneto
KjernestoffEmilia-Romagna, Toscana og Marche
KjernestoffLazio, Puglia og Sicilia
KjernestoffPortugal
KjernestoffVinregionar i Portugal
KjernestoffSpania
KjernestoffTyskland
KjernestoffTysklands vinlov
KjernestoffRhindalen
KjernestoffMosel-Saar-Ruwer
KjernestoffFranken og tysk vin til mat
KjernestoffAfrika
KjernestoffBulgaria
KjernestoffAusterrike
KjernestoffUngarn
KjernestoffDet austlege Middelhavet
Kjernestoff