Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. SkaldyrChevronRight
  5. Tillaging av skaldyrChevronRight
  6. Å lage til blekksprut og kråkebollarChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Å lage til blekksprut og kråkebollar

Blekksprutartane akkar og kalmar blir brukte i matlaging. Det er mest posen som brukast. Det som kan etast på kråkebollen, er rogna eller mjølken, som sit som fem drueklasar under skalet i toppen av kråkebollen.

bilde av blekkspruter på tallerken
Blekksprut

Kråkebolle (sjøpiggsvin)

Kråkeboller og kråkebollerogn. Foto.
Kråkeboller og kråkebollerog

Det som kan etast på kråkebollen, er rogna eller mjølken, som sit som fem drueklasar under skalet i toppen av kråkebollen.

Opne kråkebollen ved å stikke ei saks gjennom skalet, og klipp rundt munnopninga, eller hogg toppen av bollen med ein skarp, tung kniv.

Rogna/mjølkeklasane kan etast direkte eller tilsetjast litt sitron.

Læringsressursar

Tillaging av skaldyr

SubjectEmne

Fagstoff