Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. DessertChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Dessertar

Hugs at desserten skal vere ei oppleving både for auga og ganen. Det er derfor særs viktig å følgje oppskriftene nøye, bruke rett metode og smakfull pynt.

kollasj med bilder av desserter

Inndeling av dessertar

  • isdessertar
  • kalde dessertar
  • varme dessertar
  • dessertsausar

Sukkerlake

Sukkerlake er ein viktig del av mange dessertar.

Sukkerlake i baumégradar

Vann Sukker Baumégradar
1 l100 g1 °Bé
1 l200 g5 °Bé
1 l300 g9 °Bé
1 l400 g13 °Bé
1 l500 g17 °Bé
1 l600 g21 °Bé
1 l700 g25 °Bé
1 l800 g29 °Bé
1 l900 g33 °Bé
1 l1000 g37 °Bé

Baumégradar er måleining for tettleiken til ei væske, kg per dm³. Ho er oppkalla etter den franske fysikaren Antoine Baumé.

Læringsressursar

Dessert