Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. GrønsakerChevronRight
  5. Salatar og dressingarChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Salatar og dressingar

Gode og sunne salatar er raskt og enkelt å lage. Ein kan servere salatar som forrett, som tilhøyr til middagen eller heilt for seg sjølv.

Salatar

Salatar blir brukte som tilbehøyr til hovudretter eller som forrett.

Hovudtypar av salatar

Hovedtyper av salater

Salatdressingar

Salatdressingar blir laga på grunnlag av:

  • eddik/sitronsaft, salt og farin
  • olje, eddik, salt og pepar
  • majones rømme eller crème fraîche
  • yoghurt

Til éin porsjon salat reknar vi 20–25 g dressing.

Salatdressinger

Læringsressursar

Grønsaker