Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. FiskChevronRight
  5. Tillaging av fiskChevronRight
  6. Måtar å lage fisk på - fisk steikt i panne, lever, rogn og torsketungerChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Måtar å lage fisk på - fisk steikt i panne, lever, rogn og torsketunger

Det er mange måtar å lage til fisk på. Her lærer du om fisk steikt i panne, torsketunger, rogn og lever.

Fisk steikt i panne

Fisk stekt i panne

Brun fisken på begge sider i middels varm panne og gjennomsteik han vidare på svak varme. Store stykke av fisk kan gjennomsteikjast i steikjeomn.

Rogn
Lever

Rogn trekkjast i kokande vatn tilsett 15 g salt per liter.

Lever kokas i kraft laga av :

  • 1 dl vatn
  • 2,5 g salt
  • 2,5 ml eddik
  • 1,5 g pepper
  • litt løk
  • 1 laurbærblad
Torsketunger

Læringsressursar

Tillaging av fisk