1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. FiskChevronRight
  5. Tillaging av fiskChevronRight
  6. Måtar å lage fisk på - fiskegryte, fritert, gratinert, grava og grillaChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Måtar å lage fisk på - fiskegryte, fritert, gratinert, grava og grilla

Det er mange måtar å lage til fisk på. Her lærer du om fiskegryte, fritert, gratinert, grava og grilla fisk.

Fiskegryte
Fritert fisk
Gratinert
kollasj med gravet fisk, gravet makrell og gravet laks
Gravet
Grillet fisk
Grillet laks med salsa av ananas

Til grillsteiking eignar små eller mellomstore feite fiskar seg best.Mellomstore fiskar snittar vi i sida med kniven, slik at varmen raskare trengjer inn til beinet.

Fiskestykka skal penslast med smelta margarin eller olje og tilsetjast dei kryddera vi ønskjer.Grill fisken med ein temperatur som sikrar gjennomsteiking samtidig som han blir tilstrekkeleg bruna. Ved rask bruning må vi setje av plass med svak varme for å gjennomsteikje fisken.Ved bruk av trekol- eller gassgrill med glødande kol er det viktig å ha ei dynkeflaske klar for å sløkkje stikkflammar.

Læringsressursar

Tillaging av fisk