1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. FiskChevronRight
  5. Tillaging av fiskChevronRight
  6. Måtar å lage fisk på – dampa, dunsta og farsertChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Måtar å lage fisk på – dampa, dunsta og farsert

Det er mange måtar å lage til fisk på. Her lærer du om dampa, dunsta og farsert fisk.

Dampet
Dunstet

Farsert

Fiskefarse blir laga av fisketypar med fiskekjøtt som har evna til å gi ein seig masse som toler å bli spedd med væske.

Dei vanlegaste fiskesortane som blir brukte til farse, er:

  • hyse
  • stavsild (kvitlaks)
  • lyr
  • gjedde
  • laks
  • aure

Framgangsmåte for produksjon av fiskefarse

  1. Kvern eller skjer fisken opp i små terningar.
  2. Køyr fisken i hurtighakkar saman med salt i cirka 30 sekund.
  3. Ha i alle tørre ingrediensar og bland godt.
  4. Spe forsiktig med væske mens hurtighakkaren går. Bruk gjerne litt isbitar i væska for at farsen ikkje skal bli varm.
Fiskefarse
Tallerken med fiskeboller i hvit saus. Foto.
Fiskeboller i hvit saus

Varianter av fiskefarse er:

  • suppebollar
  • fiskebollar
  • fiskepudding
  • fiskekaker
  • mousse
  • mousseline
Farsering

Læringsressursar

Tillaging av fisk