Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Råvarer og produksjonChevronRight
  4. KjøtChevronRight
  5. Hovudmåtane å lage til kjøtt påChevronRight
SubjectMaterialFagstoff

Fagartikkel

Hovudmåtane å lage til kjøtt på

Måtar å lage til kjøtt på: Bresert, dampa, farsert, fritert, glasert, grave, kasserollesteikt, kokt, rått, salta ev. røykt og tørka, sautert, steikt i omn, steikt i panne, steikt på grill/spyd og som pålegg

kollasj med bilder av kjøtt

Førebuande tillaging av kjøtt

Blansjering

Blansjering bruker vi for kjøtt som skal kokast. Ved blansjering får kjøttet ein lysare farge, og krafta blir klarare.

  1. Vask kjøttet godt i kaldt vatn.
  2. Legg det i ein kjele med kaldt vatn. Vatnet må dekkje kjøttet.
  3. Kok opp til kokepunktet og skum mens det koker opp.
  4. Ta opp kjøttet og skyl det i lunka vatn før du tek til med den endelege tillaginga.
Blansjering

Læringsressursar

Kjøt