Hopp til innhald

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
  3. Hygiene og mattryggleikChevronRight
  4. Trygg matChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Trygg mat

Trygg mat er mat som ikkje inneheld helse- og miljøskadelege stoff. Internkontroll er bedrifta sine eigne rutinar for å sikre at maten ein produserer og sel, er trygg.

Kokk ved ein arbeidsstasjon. Foto.

For å sikre trygg mat er det viktig med både god personleg hygiene og god produksjonshygiene, uansett kvar du arbeider i matvarekjeda. Smilefjesordninga som Mattilsynet har starta, skal sikre gode hygieneforhold og tryggare mat på serveringsstader.

Dette emnet gir deg kunnskap og gode råd om korleis du kan jobbe for å sikre trygg mat i bransjen. Gode rutinar for handvask, oppvask og oppbevaring av mat er noko av det som er viktig å lære seg.

Emner

Trygg mat

Læringsressursar

Trygg mat