Hopp til innhald

Kokk- og servitørfag Vg2

  1. Home
  2. Kokk- og servitørfag Vg2ChevronRight
SubjectEmne

Emner

Filter

  • Lære riktig bruk og behandling av dei ulike råvarene og den ernæringsmessige fordelen av å bruke råvara.

  • Drikkevarer

    Mat og drikke heng nøye saman. Ein god drikk som passar til maten kan løfte heile måltidsopplevinga.

  • Som servitør skal ein kunne presentere og servere mat og drikke. Ein må ta seg av gjestene på ein profesjonell måte og yte ein god service.

  • Økonomi og sal

    I dette emnet skal vi sjå på ulike måtar å prissetje eit produkt og ulike måtar å marknadsføre det på.

  • Kostråda gir konkrete og enkle kvardagsråd når du skal setje saman ein meny og velje råvarer.

  • Spesialkost

    I dette emnet vil du få ei betre forståing og ein betre kunnskap om dei mest vanlege spesialkostane.

  • I matbransjen vil du måtte ta omsyn til ulike grupper, mattradisjonane deira og forholdet deira til mat.

  • I dette emnet vil du bli kjent med dei normene og standardane som gjeld for menyarbeidet, både i Noreg og i det internasjonale kjøkkenet.

  • Vi kan skilje mellom ulike former for hygiene. Felles for dei alle er at vi kjempar mot mikroorganismane.

  • Forslag til årsplan for programfaga Servering, bransje og miljø, Kosthald, ernæring og helse og Råvarer og produksjon.

Om kokk- og servitørfaget Vg2

Servitør- og kokkeelever. Foto.

Om kokk- og servitørfaget Vg2

Kokk- og servitørfaget skal gi kompetanse innan tillaging, anretning og servering av måltid på restaurantar og i ulike institusjonar. Opplæringa skal leggje vekt på praktisk arbeid og gi opplæring i norske mattradisjonar og mat frå ulike kulturar.

Nyheitsbrev

Hald deg oppdatert. Abonnér på siste nytt frå NDLA.

Facebook