Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Råvarer, tillaging og produksjonChevronRight
  4. Krafter, sausar og supperChevronRight
  5. Supper og sausarChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Supper og sausar

Å lage smakfulle supper og sausar krev god kunnskap om tillagingsmetodar og råvarer. Kraft dannar basisen og må vere kokt på gode, friske råvarer.

Aspargessuppe med parmesan. Foto.

Ei suppe kan serverast som ein sjølvstendig rett eller som forrett i ein meny. Søte supper er tradisjonsmat i Noreg, og blir serverte som dessert.

Ein god saus hevar retten og kan gjere han komplett. Sausen skal ikkje berre smake godt; han må òg ha riktig farge og konsistens.

I dette emnet vil du lære meir om inndeling av supper og sausar, i tillegg til dei grunnleggjande prinsippa i dei ulike kategoriane.

Læringsressursar

Supper og sausar