Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. HMS og førstehjelpChevronRight
SubjectEmne

EMNE

HMS og førstehjelp

Restaurant El Horno. Foto.

Restaurant og matfag fører til mange praktiske yrker hvor du må kutte, skjære, steke, løfte og bære. Du er utsatt for ulike farer, som kan føre til store og livstruende skader. Bedriften må derfor utarbeide en god internkontroll, for å sikre deg som ansatt og eventuelle gjester.

Gjennom arbeidsmiljøloven har vi regler som skal sikre oss en trygg arbeidsplass. Har du hørt om verneutstyr og viktigheten av riktig arbeidsteknikk? For å kunne stå i jobben lengst mulig, må du ha god kunnskap om ergonomi og arbeidsteknikk. Kanskje må du kunne utføre livreddende førstehjelp på en av dine kollegaer, eller en gjest før du vet ordet av det? Ved å jobbe med dette emnet vil du få kunnskap som forhåpentligvis vil sikre deg en lang arbeidskarriere og trygge deg i situasjoner hvor du vil bli nødt for å utføre livreddende førstehjelp.

Emner

HMS og førstehjelp

  • Førstehjelp

    Alle bør kunne livreddande førstehjelp. Når ein kjem ut for ein situasjon, er det òg viktig å trøyste og hjelpe den skadde til å vere roleg.

  • HMS

    I Norge står helse, miljø og sikkerhet (HMS) sentralt for å skape et godt og sikkert arbeidsmiljø.