1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Kosthold og helseChevronRight
  4. Mat frå andre kulturarChevronRight
  5. Mat frå andre land og verdsdelarChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgaver og aktiviteter

Mat frå andre land og verdsdelar

Kvinne holder en liten globus i hendene. Foto.

I denne perioden skal vi arbeide med mat frå andre land og verdsdelar. Vi har valt ut følgjande land og verdensdelar: Asia, Afrika, Mexico og USA.

  • Oppgåva er praktisk og skal hovudsakleg gjerast i ein eigna praksisverkstad.
  • Nedst på sida ligg det oppskriftshefte som inneheld forslag til menyar. Vi reknar éin dag for kvart hefte.

VEKE: ________ (fire dagar i praksis – to veker).

Dag 1–4

  1. Klassen blir delt inn i grupper på 3–4.
  2. Klassen møter opp i grupperom.
  3. Gjennomgang av nødvendig fagstoff om dei ulike kjøkkena.
  4. Gå gjennom dagens arbeid, og skriv arbeidsplan.
  5. Etter gjennomgang møter alle på kjøkken/praksisverkstad i korrekt arbeidsuniform.

Oppskriftshefte

Læringsressursar

Mat frå andre kulturar

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter