1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Servering og drikkevarerChevronRight
  4. ServeringChevronRight
  5. Teorioppgåver om servering ChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Teorioppgåver om servering

En servitør holder et vinglass mot vinduet for å sjekke om det er rent. Foto.

Teorioppgåver om servering

Bruk fagstoffet under servering, og finn svara på spørsmåla.

  1. Kva er engelsk servering?
  2. Kva er amerikansk servering?
  3. Kva er fransk servering?
  4. Kva fire serveringsteknikkar inngår i russisk servering?
  5. Nemn tre grunnar til at vi flamberer?
  6. Frå kva side av gjesten skjenkjer vi?
  7. Frå kva side av gjesten ryddar vi av glas og tallerkenar?
  8. Kva er gripebestikk?
  9. Nemn nokre høve der vi bruker gripebestikk?
  10. Kva er 2. servise?
  11. Kva er ein kuvert?
  12. Skal salt og pepar vere på bordet under heile måltidet?
  13. Korleis er standardgrepet for bering av tre tallerkenar?
  14. Kvifor polerer vi alt dekketøy?

Læringsressursar

Servering

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter