1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Hygiene og mattryggleikChevronRight
  4. Bakteriar og mikroorganismarChevronRight
  5. Hindringar for mikroorganismarChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Hindringar for mikroorganismar

Kjøkken på slottet. Foto.

Svar på spørsmåla og lag deretter eit faktaark der du set opp hindringar for bakterievekst.

Hugs

Livsvilkår for bakteriar er:

  • oksygen
  • passande temperatur
  • fukt
  • pH
  • næring

Teorioppgåver

  1. Kvifor skal temperaturen i kjøleskapet vere under 4 °C?
  2. Kvifor bør vi vaske hendene ofte?
  3. Kvifor dekkjer vi til matvarer under oppbevaring?
  4. Kvifor må mat som skal haldast varm over tid, ha ein temperatur på minst 60 °C?
  5. Kvifor bruker vi eddik som konserveringsmiddel for matvarer?
  6. Kvifor er det viktig å vaske kjøkkenbenken godt?

Lag eit faktaark

Lag faktaark for dei ulike avdelingane på skulekjøkkenet.

  • Lista skal vise korleis du kan hindre bakterievekst.
  • Bruk gjerne bilete i tillegg til tekst for å illustrere.

Læringsressursar

Bakteriar og mikroorganismar

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter