Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. Skaldyr og blautdyrChevronRight
  5. Kontrollspørsmål krepsdyrChevronRight
TasksAndActivitiesOppgaver og aktiviteter

Oppgave

Kontrollspørsmål krepsdyr

Etter å ha jobbet med temaet krepsdyr, kan du teste deg selv ved å svare på noen spørsmål.

Ulike typer skalldyr på et bord. Foto.

Reker

  1. Hvordan sikrer vi en hygenisk oppbevaring og behandling av reker?
  2. Hvordan ser vi forskjell på om reker er kokte og ferske, eller om de er kokt og har vært frosne?
  3. Forklar hvordan reker sorteres?
  4. Når på året får man de beste rekene?
  5. Forklar hvordan reker skal renses?
  6. Hvilke deler av reken kan brukes?

Scampi

  1. Hvordan sikrer vi hygenisk oppbevaring og behandling av scampi?
  2. Er scampi som art beslektet med reker?
  3. Hvordan og hvor produseres scampi?
  4. Hva slags behandling har scampi gjennomgått før de selges i butikker?
  5. Forklar hvordan scampi skal renses?
  6. Hvilke deler av scampien kan brukes?

Krabbe

  1. Hvordan sikrer vi hygenisk oppbevaring og behandling av krabbe?
  2. Hvordan ser vi forskjell på en hann og hunn krabbe?
  3. Forklar hvordan man vurderer kvaliteten på krabben?
  4. Forklar hvordan krabbe skal kokes.
  5. Forklar hvordan krabben renses.
  6. Hvilke deler av krabben kan brukes?

Kongekrabbe

  1. Forklar hvordan vi sikrer hygenisk oppbevaring og behandling av kongekrabbe?
  2. Hvodan skiller kongekrabben seg fra vanlig krabbe?
  3. Hvor finnes denne krabben?
  4. Hva brukes på kongekrabben og hvordan lages dette produktet ferdig?

Hummer

  1. Hvordan sikrer vi hygenisk oppbevaring og behandling av hummer?
  2. Hvordan ser vi forskjell på hann og hunn?
  3. Forklar hvordan hummer skal kokes?
  4. Hvordan behandles hummer etter koking?
  5. Hvordan kan vi på en annen måte klargjøre hummer for videre tilberedning?

Sjøkreps

  1. Hvordan sikrer vi hygenisk oppbevaring og behandling av sjøkreps?
  2. Hvordan ser vi forskjell på hann og hunn?
  3. Hvordan kokes sjøkreps, hva kokes den i og hvor lenge?
  4. Hvordan kan vi på en annen måte klargjøre sjøkreps for videre tilberedning?

Læringsressursar

Skaldyr og blautdyr

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter