Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. Grønsaker, frukt og bærChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Grønsaker, frukt og bær

Grønsaker, frukt og bær gir farge og smak til maten. Dei inneheld mange viktige næringsstoff og antioksidantar som gir oss ein vesentleg helsegevinst. Ein kan godt seie at det skapar «matglede» å få servert desse fargerike råvarene til måltida.

Ei dame held ei korg med grønsaker. Foto.

Helsedirektoratet tilrår minst fem porsjonar frukt, bær og grønsaker dagleg, og har lansert uttrykket «fem om dagen». Grønsaker, frukt og bær har mange bruksområde, og vi nyttar dei både varme og kalde til alle måltid.

I dette emnet får du kunnskap om helsegevinsten ved å ete frukt, bær og grønsaker, og du lærer deg korleis du skal behande, kutte opp og konservere matvarer i denne gruppa.

Læringsressursar

Grønsaker, frukt og bær

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter