Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. RåvarerChevronRight
  4. KjøtChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Kjøt

Noreg har lange tradisjonar med å slakte og tilarbeide kjøt frå råvare til produkt. Av kjøt får vi fleire viktige næringsstoff som kroppen treng.

Ein person skjer i ein oksekam. Foto.

Slakting, speking og røyking er metodar som blei nytta som konserveringsmetodar før, men som også er svært aktuelle i dag. Kokken, butikkslaktaren og kjøtskjeraren må lære seg desse metodane, i tillegg til å lage deigar og farsar, og produkt av dette.

I dette emnet får du kunnskap om kjøt frå bås til bord, du får vite kva kjøtet har å seie for helsa, og lærer meir om korleis ein kan behandle kjøtet for å få det møyrt og smakfullt.

Emner

Kjøt

  • Kjøtt og tillaging

    I dette emnet vil du lære om næringsinnhald, tillaging og merking av kjøtt.

  • Konserveringsmetodar

    Frå gammalt av måtte ein finne måtar å bevare ferskt kjøtt over lengre tid, slik at det heldt seg godt til seinare bruk.

  • Partering, farse og deig

    I dette emnet kan du lære meir om partering og bruk av ulike dyr, og få kunnskap og deigar og farsar.