Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Tillaging og produksjonChevronRight
  4. Oppskriftshefte og mengderChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Oppskriftshefte og mengder

Her finn du nokre oppskriftshefte frå ulike tema og ulike land. I alle oppskrifter er det viktig å kjenne til mengder og råvarer for å planleggje eit måltid.

Oppskriftsbok. Foto.

Oppskriftene passar til tema baking, spesialkost og glutenfritt bakverk. Det er også oppskrifter frå ulike stader i verda som Thailand, Italia, Mexico, USA og Afrika.

Det er viktig å vite kor mykje mat ein skal lage når ein lagar mat til fleire. Det er mange uheldige konsekvensar ved dårleg mengdeberekning.

Råvaresamansetjing, talet på rettar og personar vil vere avgjerande for ei vellukka mengdeberekning.

Læringsressursar

Oppskriftshefte og mengder