Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Tillaging og produksjonChevronRight
  4. BakingChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Baking

Bakverk har ulike bruksområde alt etter om dei smakar søtt eller salt. Det er helst bakaren som produserer gjærbakst. Konditoren tryllar fram dei lekraste bakverk og dessertar med mellom anna egg, sjokolade, marsipan og krem som hovudråvare.

Bakar som strammar/"verkar" ein deig. Foto.

I dette emnet lærer du om grunnleggjande tillagingsmetodar og om kva funksjon råvarene har i deigar og massar. Prosessane i ein gjærdeig er grundig skildra steg for steg. I tillegg finst det eit eige oppskriftshefte med ulike typar bakverk som du kan øve deg på.

Læringsressursar

Baking

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter