Hopp til innhald

  1. Home
  2. Restaurant- og matfag Vg1ChevronRight
  3. Tillaging og produksjonChevronRight
  4. DessertarChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Dessertar

Etter ein salt middag smakar det ofte godt med noko søtt eller syrleg. Desserten si oppgåve er å runde av måltidet og setje prikken over i-en. Dessertar kan ein lage i mange ulike variasjonar, og dei er som oftast ei oppleving for både auge og gane.

Dessert på tallerken. Foto.

Både konditorar og kokkar må kunne kunsten å lage gode dessertar. Med råvarer som sukker, fløyte, sjokolade, frukt og bær smakar det godt nesten uansett.

I dette emnet lærer du meir om inndelinga av dessertar og dei grunnleggjande tillagingsmetodane. Du får òg kunnskap om produksjon og bruksområde for ulike kremar og glasurar.

Læringsressursar

Dessertar

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter