Hopp til innhald

Utsnitt frå filmen Skylappjenta.
  1. Home
  2. NDLA filmChevronRight
  3. SkylappjentaChevronRight
SharedResourceDelte ressurser

Kortfilm

Skylappjenta

Iram Haqs kortfilm Skylappjenta (2009) handlar om utfordringar som fleire innvandrarbarn kan oppleve i Noreg. Korleis møte forventningar frå familien om å halde på kulturen sin, i møte med verdiane til det norske samfunnet?

Om filmen

Filmen blir innleidd med ein samtale mellom den norsk-pakistanske Skylappjenta og mor hennar. Mora ønskjer ikkje at Skylappjenta skal bli norsk. – Du er ikke norsk! Du har mørk hud. Forstår du? Skylappjenta spaserer så ut i verda med ei korg med mat til den sjuke bestemora si.

Mora har utstyrt henne med skylappar, slik at ho ikkje skal kunne sjå til høgre eller til venstre. Ute i den norske verkelegheita er det lyst og vakkert, men samstundes ser vi at det under trea, i mørkret, sit norske ungdommar og drikk og festar.

På vegen møter Skylappjenta ein norsk ung mann som kallar seg Normann. Han får lov til å følgje henne eit stykke på vegen. I skuggane, mens Skylappjenta og Normann hyggjer seg, følgjer ein taxisjåfør, som kjenner Skylappjenta og familien hennar, med på alt som skjer.

Læringsressursar

SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Kildemateriale