Hopp til innhald

  1. Home
  2. NorskChevronRight
  3. Tekst i kontekstChevronRight
  4. Norrøn tidChevronRight
  5. Arn – TempelridderenChevronRight
SharedResourceDelte ressurser

Spillefilm

Arn – Tempelridderen

Arn – Tempelridderen er den første av dei to spelefilmane som vart laga om den svenske korsfararen Arn Magnusson. Filmen er basert på Jan Guillous suksessfulle bok-trilogi.

Filmdetaljar

Regi: Peter Flinth

Manus: Hans Gunnarsson

Produsent: Jan Marnell, Waldemar Bergendahl

Skodespelarar: Nicholas Boulton, Milind Soman, Michael Nyqvist, Stellan Skarsgård, Sofia Helin, Joakim Nätterqvist

Forfatter: Jan Guillou

Foto: Eric Kress

Produksjonsselskap: AB Svensk Filmindustri

Om filmen

Arn –Tempelridderen (2007) er ein svensk spelefilm av regissør Peter Flinth som handlar om Arn Magnusson. Filmen teiknar eit bilete av krigen som raste mellom kristne og muslimar i Midtausten på 1100-talet. Han gir også eit tidsbilete av Sverige i tida før landet var samla til eitt rike. Filmen blir fortald med utgangspunkt i kjærleikshistoria mellom Arn og Cecilia Algotsdotter.

Foreldra ønskte at Arn skulle bli oppdregen i kloster. I klosteret lærer Arn å lese, og han viser talent for pil og boge og for sverdkamp. Han får opplæring av broder Guilbert, som tidlegare var tempelriddar i 12 år. Då Arn er ferdig med utdanninga i klosteret, gir broder Guilbert han tempelriddar-sverdet sitt, og han får reise heim til familien sin.

Møtet med familien blir alt anna enn fredeleg. På denne tida er Sverige ikkje samla til eitt rike, og det går føre seg kampar mellom ulike familiar og grupperingar. Arn møter den vakre Cecilia og dei to forelskar seg. Cecilia er lova bort til ein annan mann, og dette skapar fortviling og problem for Arn og Cecilia. Då det blir kjend at ho er med barn og at Arn er faren, blir dei to lyste i bann. Dei blir dømde til 20 år med tukt og botsøving i kvart sitt kloster. Arn får gjort om straffa si, og i staden for å leve i kloster må han tene Gud som tempelriddar i Jerusalem.

Læringsressursar

Norrøn tid

Kva er kjernestoff og tilleggsstoff?
SubjectEmne

Læringssti

SubjectEmne

Fagstoff

SubjectEmne

Oppgaver og aktiviteter

SubjectEmne

Vurderingsressurs

  • Det er ikkje noko kjernestoff tilgjengeleg for vurderingsressurs.

SubjectEmne

Kildemateriale