Hopp til innhald

  1. Home
  2. Naturbruk Vg1ChevronRight
  3. Naturbasert produksjonChevronRight
  4. Agronom – husdyrproduksjonChevronRight
SubjectEmne

EMNE

Agronom – husdyrproduksjon

I 2015 vart det produsert 335 000 tonn kjøt, 1540 millionar liter kumjølk og 67 000 tonn egg i norsk jordbruk. 29 900 jordbruksbedrifter hadde eitt eller fleire husdyrslag. Dette emnet handlar om kva det inneber å ha ansvar for husdyr. Du lærer også om dei viktigaste husdyrproduksjonane.

Kuer på beite. Foto.

Emner

Agronom – husdyrproduksjon

  • Husdyrhald

    Dette emnet handlar om behovet husdyra har for naturleg åtferd, om sjukdom og helse, avl, fôring og fordøying.

  • Gris

    I dette emnet lærer du meir om gris og grisehald. Du finn fagstoff om griserasar, avl på gris og kva slags fôring og stell grisene treng.

  • Fjørfe

    Dette emnet handlar om fjørfe generelt, men mest om hønse- og kyllingproduksjon. Du lærer om fôring og stell, om avl og reproduksjon og om produksjonen av egg.

  • Sau

    Dette emnet handlar om åtferda til sauen, og om fôring og stell av sau. Du lærer også om avl og reproduksjon.

  • Storfe

    I dette emnet lærer du om den naturlege åtferda til storfe, og kva slags stell storfe treng. Du finn fagstoff om mjølkeproduksjon og kjøtproduksjon.